Gasztro

Mit készítsünk karácsonyra, ha unjuk a hagyományos magyar fogásokat?

A magyar karácsonyi asztal hagyományosan halászlével, töltött káposztával és bejglivel telik meg, de mi van, ha valami másra vágyunk? Íme néhány különleges ötlet amely garantáltan feldobja az ünnepi menüt!

Narancsos kacsasült (édes)burgonyával: A hagyományos sült kacsa helyett próbáld ki ezt az egzotikus és pikáns változatot, ahol a narancs édes íze tökéletesen kiegészíti a kacsahús szaftosságát.

Olasz karácsonyi panettone: A bejgli helyett kísérletezz az olaszok kedvenc karácsonyi kalácsával, a panettone-val, amely kandírozott gyümölcsökkel és csokoládédarabokkal lesz igazán ellenállhatatlan.

Fűszeres gesztenyekrémleves: Egy krémes, melengető leves, amely a gesztenye édes ízével varázsol igazi ünnepi hangulatot.

Tudtad, hogy Japánban a karácsonyi vacsora szinte egyet jelent a KFC csirkével? Az 1970-es években indult marketingkampány eredményeként a KFC ikonikus ételei ma már a japán családok karácsonyi hagyományának részévé váltak. Az ünnepi időszakban hónapokkal előre le kell adni a rendeléseket, hogy senki se maradjon le a „karácsonyi csirkéről”.

Tipp: Ne félj kipróbálni nemzetközi recepteket! A világ konyháinak ízei is színesíthetik a magyar karácsonyi menüt, elférnek a töltött káposzta mellett, és lehet, hogy még a család is értékelné a változatosságot! 🙂

Hogyan reagálsz erre?

Válasz küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

További posztok betöltése Betöltés...Nincs több megjeleníthető poszt.