Gumibot

Sikkasztott a postavezető, de lebukott

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a nő 2019 nyarától 2022 őszéig a Magyar Posta egyik – Füzesabonyhoz közeli településen lévő – hivatalában dolgozott postavezetőként, de más – például kézbesítői – feladatot is ellátott munkahelyén.

A nő 2022-ben 64 készpénzátutalási megbízást késve teljesített; átvette a befizetett pénzösszegeket, azonban a befizetett készpénzt nem a befizetés napján könyvelte le, így a rábízott csaknem 600 000 forintot saját céljaira fordította, azzal kiegészítette keresetét, továbbá tartozásait egyenlítette ki.

Ezen túlmenően a postavezető 21 – összesen 300 000 forintot meghaladó – készpénzátutalási megbízást nem utalt el, valamint átvett pénzösszegeket nem számolt el hivatalosan.

A nő továbbá 2022 nyarán postai kézbesítőként nem kézbesítette a címzett részére a nyugdíjat, hanem azt felvette és eltulajdonította – írták.

A járási ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, továbbá szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétsége és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a postavezetővel szemben – áll a közleményben.

Hogyan reagálsz erre?

Válasz küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

További posztok betöltése Betöltés...Nincs több megjeleníthető poszt.