Kul-Túra

VárkertFeszt 2024: Fesztivállal ünnepel a Várkert Bazár

Fesztivállal ünnepli újranyitása tízéves évfordulóját a Várkert Bazár. A VárkertFeszt könnyűzenei és egyéb kulturális programokkal várja a közönséget május 31-től június 2-ig, majd a Várkert Bazár számos esemény színhelye lesz a nyári hónapokban is.

Van mire büszkének lenni és van mire visszatekinteni az elmúlt évtizedből: mára a 10 éve újjászületett Várkert Bazár a főváros közkedvelt és megkerülhetetlen kulturális helyszíne lett – idézte fel a VárkertFeszt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Sikota Krisztina, a Várkapitányság vezérigazgató-helyettese.

Elmondása szerint a háromnapos fesztivál a jubileumi évad csúcspontjaként a Várkert Bazár színes és gazdag programkínálatába nyújt betekintést, öt helyszínen.

A VárkertFeszt koncertjei közül kiemelte Nagy Feró és a Beatrice fellépését a nyitónapon, a zenekar legújabb felállása ugyanis a fesztiválon debütál a fővárosi közönség előtt.

A Random Trip koncertjének vendége lesz mások mellett Kovács Kati és Tátrai Tibor, a Grecsó fivérek Többet magunkról című irodalmi táncprodukciójukat mutatják be, Szulák Andrea a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával lép fel, a Besh o droM Másik Jánossal egészül ki, de fellép Szeder és Lóci is.

Juhász Anna és Bősze Ádám irodalmi estje nagy művészek szerelmeit idézi meg Udvaros Dorottya és Klem Viktor színművészek segítségével, rendhagyó tárlatvezetésekkel tartják az YBL6 Művészeti Térben látható Vagyok, aki vagyok kiállítás finisszázsát, de lesznek filmvetítések, táncelőadások, családi programok és workshopok is.

ikota Krisztina a Várkert Bazár nyári programjairól is szót ejtett, kiemelve, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság idejére szurkolói pontot alakítanak ki az Öntőház udvaron a Nemzeti Sporttal és az Országos Széchényi Könyvtárral együttműködve.

Júniustól fellép többek között az Európa Kiadó, a Keep Floyding, a Makám 40, Emilio, Deva, az Aurevoir. és Tátrai Tibor friss projektje, a godfather.; Mujahid Zoltán pedig Szécsi Pál-esttel jelentkezik, Tóth Verát vendégül látva.

A Szárazárok színpadon kutyabarát kertmozi működik nyáron, és folytatódnak az YBL POP, az Electric Lounge, a Tánc a Kertben és a Várkert Jóga sorozatok is – mondta el Sikota Krisztina.

Hogyan reagálsz erre?

Válasz küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

További posztok betöltése Betöltés...Nincs több megjeleníthető poszt.