Kul-Túra

Sokszínű programkínálattal készül a vadvilág napjára az Állatkert

Sokszínű programkínálattal és kedvezményekkel készül a vadvilág napjára a Fővárosi Állat- és Növénykert, a március 3-i eseményre elsősorban iskolás, óvodás és tanulmányi csoportokat várnak.

A városligeti intézményben állatbemutatókkal, látványetetésekkel, ismeretterjesztő játékkal szórakoztatva irányítják rá a fiatalok figyelmét az élővilág védelmére – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
    
Azt írták, a vadvilág napi programok egyik fő típusát az állatokkal való találkozások jelentik: előre meghirdetett időpontokban bemutatókat, látványetetéseket és tréningeket tartanak egyebek mellett olyan állatoknál, mint az oroszlánfókák, a pingvinek, az elefántok vagy a vadonban már teljesen kipusztult, különösen ritka mhorr gazellák. A szervezők olyan programmal is készülnek, amelyeken a látogatók „meglepetésállatokkal” ismerkedhetnek meg testközelből.
    
A közlemény szerint ismeretterjesztő állomáspontos játékkal is várják a gyerekeket: a kert területén összesen tizenhárom állomáshely lesz, ezeket a többi között olyan témáknak szentelik, mint az orrszarvúak védelme, az állatkertben zajló vadállatmentés, valamint a ritkuló fajokat fenyegető állatcsempészet.
    
A programokat folyamatos filmvetítések egészítik ki a Varázshegy Csillagterében és az állomáspontos játék több állomásán is, változatos témájú szórakoztató-ismeretterjesztő rövidfilmekkel, a Barlangteremben pedig bohócjáték várja a gyerekeket.
    
A városligeti intézmény vadvilág napi programjaiban több partnere is részt vesz, köztük az Agrárminisztérium biodiverzitás- és génmegőrző főosztálya, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Jane Goodall Intézet, a Herman Ottó Intézet és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület is.
    
A változatos programok mellett az állatkert jelentős kedvezményt is kínál a vadvilág napjára. A 18 éven aluli látogatók, ha állatos vagy növényes maszkban, arcfestéssel érkeznek, esetleg magukkal viszik valamelyik plüssállatukat, ezen a napon jelképes, személyenként 200 forintos áron megváltható belépőjeggyel kereshetik fel az intézményt – írták a közleményben.
    
Az élővilág megismerése és védelme céljából létrehozott kezdeményezés, A vadvilág napja (World Wildlife Day) bevezetéséről az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Közgyűlésének 68. ülésszakán született döntés. A szándék az volt, hogy legyen egy világnap, amelyen elsősorban a vadvilágra és a fennmaradását fenyegető veszélyekre hívják fel a figyelmet.
    
A részletes programkínálat a www.zoobudapest.com weboldalon található – áll az összegzésben.

Hogyan reagálsz erre?

Válasz küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

További posztok betöltése Betöltés...Nincs több megjeleníthető poszt.