Gumibot

25 évet kapott a Deák téri késelés egyik elkövetője

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.

A másod és harmadrendű vádlottra csoportosan elkövetett rablás bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 7 év 6 hónap fegyházbüntetést és 6 év közügyektől eltiltást, valamint 5 év fegyházbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást szabott ki – közölték. Hozzátették, hogy az ítélet nem jogerős, azzal szemben mind az ügyészség, mind pedig a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

A bírósági közlemény szerint 2020. május 22-én éjjel több társaság között alakult ki összetűzés az Erzsébet tér közelében, a társaság tagjai ittas állapotban voltak, és ketten a későbbi elkövetők közül kábítószert is fogyasztottak.

A verekedés során az egyik férfi késével többször megszúrt két másikat, akik a sérüléseik következtében életüket vesztették – írták.

A bíróság azt is közölte, hogy az másodrendű vádlott az egyik – később elhalálozott – földön fekvő embert bántalmazta. Ebben a harmad rendű vádlott úgy vett részt, hogy mozgásával biztosította és erősítette az elkövetőt – ismertették a részleteket.    

A bíróság a vádtól eltérően nem különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette kísérletének, hanem életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének minősítette a másod és a harmadrendű vádlott cselekményét – közölték.

Hogyan reagálsz erre?

Válasz küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

További posztok betöltése Betöltés...Nincs több megjeleníthető poszt.