BelföldKiemelt

Wolt futárok: Vendégmunkások inváziója Magyarországon?

A Wolt tagadja, de a külföldi futárok száma aggasztó mértéket ölt.

Az utóbbi időben egyre több külföldi futárt lehet látni a Wolt ételszállító cég színeiben. Sokan felteszik a kérdést: vajon a Wolt vendégmunkásokat alkalmaz, hogy olcsóbban juthasson munkaerőhöz? A cég tagadja a vádakat, de a statisztikák aggasztó képet festenek.

Honnan jönnek a Wolt futárok?

A Wolt nem ad ki pontos statisztikát a futárai nemzetiségéről, de a becslések szerint a futárok jelentős része külföldi. A leggyakoribb nemzetiségek közé tartozik a kínai, a vietnami, a pakisztáni és a bangladesi.

Miért aggódnak az emberek?

Sokan aggódnak amiatt, hogy a vendégmunkások beáramlása negatív hatással lesz a magyar munkaerőpiacra. Attól tartanak, hogy a Wolt alacsonyabb béreket kínál a külföldi futároknak, ami aláássa a magyar munkavállalók béreit. Ezenkívül aggódnak a bevándorlás és a szociális feszültségek növekedése miatt is.

Mit mond a Wolt?

A Wolt tagadja, hogy vendégmunkásokat alkalmazna. A cég állítása szerint futárpartnereik nem munkavállalók, hanem szolgáltatási szerződéssel rendelkező partnerek, akik bárhonnan származhatnak. A magyar nyelvtudás nem feltétel a munkavégzéshez, és a cég nem válogat a futárok nemzetisége alapján.

Mit hoz a jövő?

A Wolt futárok nemzetiségének kérdése továbbra is forró téma. Csak az idő fogja megmutatni, hogy a cég állításai helytállnak-e, és hogy a vendégmunkások beáramlása milyen hatással lesz a magyar munkaerőpiacra és a társadalomra.

Fontos megjegyzések:

  • A cikkben szereplő információk becsléseken alapulnak, és nem feltétlenül tükrözik a valóságot.
  • A Wolt futárok nemzetiségének kérdése összetett, és nem lehet egyszerűen fekete-fehérben leírni.
  • A cikk célja, hogy felhívja a figyelmet a témára, és ösztönözze a további vitát.

Hogyan reagálsz erre?

Válasz küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

További posztok betöltése Betöltés...Nincs több megjeleníthető poszt.