Kul-Túra

Hírhedt atomrobbantások, és következményeik

Több atomrobbantásról hallottunk már aminek súlyos következményei voltak. Halálos áldozatokkal, élhetetlen településekkel, állatok elhullásával jártak. A feltalálók szinte azonnal megbánták, hogy rájöttek a működésükre és, hogy ezt továbbadták országaiknak.

1945. augusztus 6-án és 9-én az Amerikai Egyesült Államok elkövette azt az irtózatos és aljas cselekedetet, ami azóta is példa nélküli a történelemben: nukleáris fegyvereket vetettek be élesben emberek ellen.

Az emberiségnek számos sötét korszaka volt, ezek közé tartozik az úgynevezett atomkorszak, bár a jelek arra utalnak, hogy ez a korszak nem ért véget.

1945 és 1998 között több ezer kísérleti atomrobbantást hajtottak végre különböző országok. Ezen kísérletek rengeteg ember halálát, betegségét, megnyomorodását idézték elő, és kitörölhetetlen nyomokat hagytak a bolygón.

forrás: Youtube G.V. Cooper

Felmerül a kérdés: melyek voltak a legsúlyosabb atomrobbantások? Milyen hatással vannak ezek a robbantások a bolygónk élővilágára, ökoszisztémájára, betegségek kialakulására és az emberiségre?

Hogyan reagálsz erre?

Válasz küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

További posztok betöltése Betöltés...Nincs több megjeleníthető poszt.