Belföld

Folytatódik a botrány az újbudai iskolában: az intézményvezető az eltávolításától tart

Hetek óta tart a botrány az egyik újbudai általános iskolában, miután kiderült, hogy súlyos takarítási hiányosságok miatt hetek óta a tanárok takarítják a mosdókat.

A szülők fertőzésveszélytől tartanak, az intézményvezető pedig attól, hogy eltávolítják.

A botrányt az váltotta ki, hogy egy szülő a Facebookon posztolt arról, hogy az iskolában hetek óta nincs takarító. A posztot hamarosan több százan megosztották, és rengetegen kommenteltek alatta. A szülők aggodalmukat fejezték ki a higiéniai körülmények miatt, és attól tartottak, hogy a gyerekek fertőzéseket kaphatnak.

Az iskola vezetése először tagadta a vádakat, de később kénytelenek voltak beismerni, hogy valóban gondok vannak a takarítással. A súlyos betegség miatt kiesett takarítót nem tudták pótolni, így a tanároknak kellett átvállalniuk a takarítási feladatokat.

A szülői munkaközösség azonnali megoldást követelt az iskola vezetésétől, és levélben fordultak Déri Tibor polgármesterhez is. A polgármester ígéretet tett arra, hogy mielőbb megoldják a problémát, és elindította a szükséges lépéseket a takarítók pótlására.

Az iskola vezetője azonban attól tart, hogy a botrány miatt eltávolítják a tisztségéből. A pedagógusok szakszervezete is kiállt az intézményvezető mellett, és azt kérték a politikusoktól, hogy ne tegyék bűnbakká az igazgatót a takarítási hiányosságokért.

A botrány még nem ért véget, és várhatóan a következő napokban is folytatódik a vita az iskola higiéniai körülményeiről. A szülők továbbra is aggódnak a gyerekeikért, az iskola vezetése pedig azon dolgozik, hogy mielőbb megoldja a takarítási problémákat.

Hogyan reagálsz erre?

Válasz küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek

További posztok betöltése Betöltés...Nincs több megjeleníthető poszt.